fbpx Skip to main content

DWMT
LA CONAC

8-9 iulie 2023

Conacul Udriște Năsturel

DWMT la Conac, în colaborare cu POINT, este un festival de două zile, un pic altfel. O îmbinare a artei recente, new media și muzică eclectică, pe o moșie plină de castani și flori.

Conacul Udriște-Năsturel este cel mai vechi monument de arhitectură civilă românească din piatră și va deveni, pentru două zile, nu numai un showcase muzical eclectic, dar și gazda unei expoziții temporare, curatoriată de muzeul MARe, special pentru acest festival.

La prima ediție a festivalului DWMT la Conac vor urca pe scenă: Irina Rimes, Golan, Mădălina Pavăl Orchestra, Dora Gaitanovici, Valeria Stoica, Astro Générale, Cristina Lupu, Kadjavsi & Tajnic și Noidzsh.

Irina Rimes

Prima artistă de pe scena muzicii românești care a lansat un concert virtual și totodată prima care a lansat un documentar, oferind fanilor o privire în culisele vieții unui artist. Realizările muzicale ale Irinei Rimes i-au oferit locul pe scaunul de antrenor de la Vocea României și sute de concerte, autohtone și internaționale. Deschizător de drumuri, Irina Rimes a fost și invitata noastră la primul episod DWMT la Conac.

GOLAN

Una dintre primele trupe locale care au reușit să îmbine cu succes muzica electronica cu instrumentele acustice, voci armonioase și sample-uri. Membrii trupei GOLAN au background-uri musicale diferite, iar asta se reflectă în sunetul lor unic. Influențe clasice și jazz din partea lui Alex, în timp ce Mihai se concentrează pe compoziții melodice și compunerea cântecelor, creând împreună o armonie muzicală de neegalat.

Mădălina Pavăl Orchestra

Mădălina Pavăl cântă muzică lumească, stilul ‘’fel și fel’’. Are cuvinte vechi pe care le pune în rânduri noi și alături de 10 muzicieni talentați, vibrează viu și acusic, de film și de dans, de fugit peste dealuri sau de luat orașul la pas. Mădălina Pavăl Orchestra reinventează sonoritățile românești în care au îmbinat texturi din lumea clasică cu dinamica de dans și forța tribală a unei trupe alternative. World music, pe scurt.

Dora Gaitanovici

Proiectul muzical al lui Dora Gaitanovici este un exemplu îndrăzneț de creativitate și originalitate. Deși ar putea fi încadrat în categoria alternative-progressive, influențele multiple și variate fac din acest proiect unul greu de definit în termeni preciși. Compozitoare, cât și interpretă, Dora Gaitanovici creează alături de băieții din trupă (Dani, Dante, Denis, Andrei și Codruț) muzică dinamică și surprinzătoare.

Valeria Stoica

Valeria Stoica a început să cânte la chitară la vârsta de 9 ani, însă vocea și-a descoperit-o la 16 ani. Cântă inspirată de natura care a înconjurat-o în copilărie. Datorită talentului său, a atras atenția mai multor case de discuri din România și s-a mutat, din Moldova, la București, unde și-a produs și albumul de debut, lansat în 2020, ‘’I Don’t Like Roses’’. În prezent, lucrează la al doilea album, pe care-l va lansa cât de curând, cu un sound mai dinamic și matur.

Astro Générale

O serie de coincidențe i-au adus pe Alex și Florin din Oradea să descopere profilul de SoundCloud al lui Vlad, un artist din Timișoara. În vara anului 2018 au înființat Astro Générale, trupa care explorează orizonturi sonore distincte, pornind de la influențele retro-futuriste și psihedelice ale anilor ’60 și vibe-ul disco al anilor ’70.

Cristina Lupu

Scrie cântece de dragoste și le cântă cu plăcere și altora. Artist independent, Cristina Lupu și-a început călătoria muzicală la Vocea României, în 2015 (în echipa lui Tudor Chirilă). Compozițiile ei oscilează între note de nostalgie și joc, fiind uneori puțin ironice, însă de cele mai multe ori caracterizate de tandrețe și iubire. În prezent lucrează la un album de piese originale, desigur, tot de dragoste, sub titlul de Sweet Amnesia.

Kadjavsi & Tajnic

Kadjavsi (Nikita Dembinski & Constantin Mușat) & Tajnic (Florian și Iulian Nicolau, Albert Tajti) s-au întâlnit pe scenă în multiple ocazii, ca parte dintr-o serie de concerte unde își contopesc identitățile muzicale pentru a cânta și re-imagina albumul ”Second Sun” (albumul de debut Kadjavsi), dar și altele. Experiențele lor improvizatorice se vor îmbina în speranța realizării unor momente imersive care cu siguranță vor fi diferite de fiecare dată când aceștia se întâlnesc.

NOIDZSH

Pasionat de muzică, lui Noidzsh îi place să exploreze diverse sunete și genuri. El aduce în prim-plan o combinație eclectică de sunete din spectrul muzicii electronice, care variază de la UK bass, jungle, electro până la alte genuri mai obscure. Prin intermediul producțiilor, seturilor și emisiunilor radio pe care le creează, Noidzsh încearcă să găsească o unitate în diversitate și să împărtășească această experiență muzicală cu publicul său.

Parteneri

Sponsori

Parteneri media